Jazavičari najagresivniji psi

Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu "Applied Animal Behavior" najagresivnija rasa psa je jazavčar.
Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu "Applied Animal Behavior" najagresivnija rasa psa je jazavčar.

Istraživači su otkrili kako je svaki peti ugrizao ili pokušao da ugrize stranca, a svaki dvanaesti napao svog vlasnika.

Na drugom mestu našle su se čivave, a Džek Rasel terijeri na trećem mestu. Takođe, gotovo 30 odsto tih manjih rasa pokušali su ili su ugrizli drugu životinju.

Jedan od istraživača otkrio je kako se uvek mislilo kako su veći psi skloniji agresiji i ugrizima, jer su prethodna istraživanja uključivala statistike ugriza. "Veći psi imaju i veće ugrize, koji se moraju medicinski lečiti pa su zato i češće prijavljivani", tvrde istraživači.

U istraživanju je učestvovalo 6.000 vlasnika pasa. Kao najmanje agresivne vrste navode se: zlatni retriveri, labradori, sibirski haskiji, baseti i hrtovi.

  • Dika

    25.11.2023 14:12
    Molim odgajivace,za ORIGINAL musko stene ili mladog psa,kratkodlakog jazavicara-jelenje boje...Sto njih sam kupovao i vise para nemam.Kad je malo stene lici na original,a kad krene da raste,pretvori se u tvora ili lisicu.Neverovatno ali napatio sam se,za originalnog jazavicara.DIKA-Pancevo
  • Milica

    30.12.2019 19:48
    Hrana
    Dali neko moze da mi odgovori na ovo pitanje.
    Imam kratkodlakog jazavicara tj ima ostru dlaku jos je beba sta sve smem da mu dajem da jede izuzev granula i koliko grama na dan sme da pojede tog neceg??
    Hvala na odgovoru.
  • 14.12.2015 15:54
    Свевлад
    Понекада се треба правим стручњацима обратити око ове теме и статистика, иначе је у нивоу забавника "Веровали или не".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.