Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a broj ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije Faktor plus.
Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu
Foto: 021.rs
Četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kojom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača preferira 21 odsto ispitanika. Odgovor o vakcinaciji istraživačima nije dalo 11 procenata ispitanika.
 
Plan vakcinacije kao odličan ocenjuje 64 odsto ispitanika, 16 odsto ističe da je veoma dobar, 11 procenata ispitanika ocenjuje ga kao dobar, dok sedam posto ispitanih kaže da nije baš najbolji, a tek dva posto tvrdi da je loš.
 
Čak 60 odsto ispitanih kaže da je za uspešnu vakcinaciju najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić, 11 posto zasluge daje Kini, za osam procenata zasluge pripadaju Vladi Srbije, a tri odsto da je zaslužna Rusija dok dva posto ocenjuje da je u pitanju EU.
 
Prema istraživanju, 68 procenata građana i dalje strahuje za zdravlje, 59 procenata plaši se ekonomskog razvoja situacije zbog pandemije, 30 procenata oseća solidarnost, 21 posto otuđenost, 11 procenata optimizam, a devet procenata ispitanika kaže da je dominantan osećaj depresija.
  • Drsgan

    26.02.2021 16:31
    Ah
    Frizirani i netačni ppdaci.Tih 68% koni strahuju za zdravlje nek se obrate Aci kad obole da ih leči.I u Trećem Rajhu su svi mislili da je Adolf doneo prosperitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.