Svake godine od sepse umre oko 11 miliona ljudi

Svake godine od sepse život izgubi oko 11 miliona ljudi širom sveta. .
Svake godine od sepse umre oko 11 miliona ljudi
Foto: 021.rs
Gardijan piše da medicinski stručnjaci tvrde da bi dualni pristup koji uključuje test krvi i korišćenje AI mogao brže da dijagnostikuje visokorizične pacijente i doprinese spasavanju ljudskih života.
Dr Liza Melhamar sa Univerziteta Lund u Švedskoj, ističe da je veoma važno da se pacijenti kod kojih postoji sumnja na sepsu identifikuju pre početka otkazivanja organa.
"Test krvi u kombinaciji sa personalizovanim modelom rizika ima potencijal da spase živote pružanjem preciznije dijagnoze sepse i određivanjem tipa pacijenta koji može da razvije teže kliničke manifestacije", ukazuje Melhamar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.