Život
05.03.2015.
21:33 > 12:43
Znate li razliku između namirnica sa malo dodatnih masti i šećera i namirnica koje sadrže opasne kancerogene stvari koje mogu izazvati dugoročnu štetu vašem zdravlju?
  • Andrija Šrek

    07.03.2015 15:51
    ...
    Ako su sve te stvari toliko opasne, zbog čega se onda proizvode i puštaju u promet?
  • 06.03.2015 16:58
    Ma ima rešenja.
    Ma ne brinite, sad će Amerikanci izmisliti vakcinu i protiv ovih opasnosti, a naša država će ih prodavati za 3000 dinara. Samo vi pripremite novce i calujte, i moćićete sve ovo, pa i otrov da jedete posle. I ako slučajno umrete od otrova, to će ispasti da ste umrli od nečeg drugog. Sve će to država i državna propaganda da reši. Dotle zauzmite red za vakcine protiv otrova iz namirnica, jer ćete umreti ako budete sve ovo jeli bez vakcine.
    Evo već vidim naslov u medijima, "čovek umro zbog otrova iz namirnica, jer se nije vakcinisao protiv toga".
  • jova limanac

    06.03.2015 13:57
    I cimet sadrži coumarin koji oštećuje jetru i bubrege, ali bi jedan stokilaš trebao pojesti desetak kilograma cimeta odjednom da bi ga ubilo. I koštice kajsije sadrže cijanid, dovoljno je pojesti stotinjak odjednom (zavisi od telesne težine i drugih faktora) da se dostigne smrtonosna doza, ali sigurno nema skoro nikog ko čita ovaj komentar ko kao dete nije kamenom, ciglom ili nekim drugim priručnim sredstvom krckao koštice kajsije i jeo ih, i ništa im ne fali još uvek. I voda je smrtonosna, zdravi bubrezi mogu da izbace oko litar vode svakog sata, i ako se unese daleko više od toga za tako kratko vreme može veoma lako da nastupi smrt, ali svako od nas za života prosečno popije oko 4 olimpijska bazena vode, i ne umremo od trovanja vodom... Znači, sve zavisi od toga koliko se nečeg unese i za koliko vremena i koliko taj ko unosi ima "kapaciteta"...
  • Bljucko

    06.03.2015 13:06
    @Orwell Vegan
    Ja najviše volem patnju vegana, ali kad je nema dobra je i patnja životinja. Posebno biram namirnice kojima na deklaraciji piše da su pola bacili.
  • 06.03.2015 11:57
    @Anonimus - Slobodno jedite!
    Hahahaha, jel taj faktor XX18C2, ustvari JMBG u katalogu "onog gore", koji nam je još u momentu začeća odredio "sudbinu" i "čipovao" nas? Ako je tako, onda navali...
  • Lidija Maćej

    06.03.2015 10:29
    UltrakancerogenIH namirnicE koje bi trebalo da izb
    Jel neko prokomentarisao šta uopšte znači naslov, ja ne razumem?
  • 06.03.2015 10:24
    Slobodno jedite!
    Slobodno jedite sve, jer svaki čovek ima svoj sopstveni faktor koji u nauci obeležavaju sa XX18C2 i čija je struktura nepoznata, ali je sigurno utvrđeno da dužina života zavisi samo od njega i ni od čega drugog. On čak određuje i da li će vas pregaziti auto, a ne od čega ćete bolovati.
  • 06.03.2015 07:34
    @Orwell Vegan - Mesozderi jedu patnju zivotinja
    Da, potpuno si u pravu. Ali ljudi su u većini neosetljivi na tuđu patnju, čak ni onih pored sebe koji su im najbliži, sebično trabunjaju samo o svojoj velikoj napaćenosti ne tražeći dublje uzroke tome - krivi su uvek drugi. Kako onda očekivati od takvih da imaju saosečanje prema životinjama i njihovoj patnji? Takvi se osećaju najbezbednije u mraku svoje nesvesnosti i neznanja.
  • komsha

    06.03.2015 07:30
    hahaha
    pa sta da jedemo kada ste sve zivo nabrojali???
  • Orwell Vegan

    06.03.2015 07:06
    Mesozderi jedu patnju zivotinja
    Apsolutno sve zivotinje od kojih se pravi bilo sta od mesa su hranjene žitom pomešanim sa hormonima, antibioticima, pesticidima i fekalnim stvarima. Nema posebno uzgojenih zivotinja za virsle.
  • 05.03.2015 23:20
    Sva sreca da ja nista od toga ne jedem. Cekaj pa ja nista ne jedem.
  • 05.03.2015 23:18
    Dimljeni losos
    Zaboravili smo mleko sa aflatoksinom? A da to je reseno. Inace som i ostala recna riba koja se prodaje kod nas je zdrava? A i dimljenje mi se cini veoma zdravo.
  • 05.03.2015 22:41
    Ko je ovde lud? Pre mesec dana članak http://www.021.rs/Zivot/Zdravlje/Ova-hrana-stiti-od-raka.html
    Mislim da bi bilo najbolje da se uopšte ne piše o ovakvim temama, jer nije prvi put da se u različitim tekstovima iznose potpune kontradikcije. To ne doprinosi znanju o pravom stanju stvari, a pravo stanje nikada nećemo znati. Možemo početi sa nabrajanjem: tlo? voda? vazduh? zračenja? pesticidi? herbicidi? ambalaža?..........?
  • 05.03.2015 22:01
    Kogod pročita sve ovo i ne ispovraća se, taj ima ozbiljan problem, jer ako nastavi da jede sve nabrojano, loše mu se piše.
    Šalu na stranu, ako se sve ovo zna, a i dalje se radi isto i dozvoljava se prodaja tih proizvoda, onda je to masovno trovanje ljudi, čist genocid sa odloženim dejstvom. Sve se zna, a niko nije sprečio masovni pomor ljudi. Niko nije odgovarao, nije kažnjen, jer ovo je kriminal. Aaaaa neeee, verujem da su pohvaljeni i nagrađeni svi koji su na taj način povećali proizvodnju a samim tim i prodaju istih, jer važan je jedino profit kompanije. Vlasnici tih kompanija kao i "stručnjaci" koji "rade" na proizvodima, sigurno ih nikada nisu okusili, pošto znaju šta su napravili. Oni čuvaju svoje zdravlje.
    Šta ćemo sledeće saznati, šta još ne smemo jesti? Ustvari, lakše je napisati šta smemo, spisak će biti mnogo kraći. Na kraju, mi sami biramo da li ćemo ili nećemo, znajući sve ovo. A koliko toga ne znamo? Šta s tim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna