Autor: Alo

Život
05.06.2016.
17:09 > 17:11
Ako izbacite šećer iz ishrane, budite spremni na ove promene.
  • Miodrag Kostić

    09.06.2016 20:25
    Nije sve tako crno
    http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=10&nav_id=656579
  • milan

    06.06.2016 05:42
    Sve stose napisali jeste tacno, ali imam utisak da ste puno toga izostavili. To može dovesti citaoca do pogresnih zakluljucaka...
  • trening

    05.06.2016 23:28
    vid ovog..
    Javio se debeli secerko da sektasi po netu. Mani nas motivacionih govora. Debeli nadjite smisao u zivotu, a uvece na trcanje. Moz da jedete sta ocete. Stevija i ostale gluposti.
  • charlypk

    05.06.2016 23:03
    ...
    A shta je sa onima koji bi da se ugoje??? Ja volim slatko i nemam nameru da smanjim unos istog! Jeli, ne jeli, jednog dana cete svi umreti!
    Toliko!
  • Denis

    05.06.2016 22:52
    Šećer kao namirnicu bilo da je reč o konzumnom šećeru saharozi, bilo o voćnom šećeru fruktozi, mlečnom laktozi itd, ne treba izbegavati ali ga treba jesti u umerenim količinama. Nema neke veće razlike u štetnosti konzumnog šećera sa šećerom iz voća, oba su štetna ako ga unosimo u preteranim količinama. Razumno je da ukoliko jedemo dosta voća izbacimo iz ishrane konzumni šećer. Ali treba paziti i na to koliko šećera iz voća ili drugih prirodnih izvora unosimo. Zato treba izbegavati u ishrani suviše slatko voće poput slatkog grožđa, prezrelih banana, lubenica, krušaka... Takođe ne preterivati sa medom, javorovim sirupom i sličnim prirodnim izvorima šećera. Što se tiče stevije koja ne sadrži šećer već vrstu prirodnog nekaloričnog zaslađivača treba je s oprezom koristiti jer njeno dejstvo nije dovoljno poznato.
  • Iskustvo šečeraša

    05.06.2016 18:27
    Treba da mi verujete. Kao ovejani neregistrovani šećeraš, tvrdim da sami sebi možete ogaditi šećer, samo ako to hoćete. Sve je u komunikaciji sa svojim mozgom, svojim unutrašnjim ja, šta god to predstavljalo.
    Potrebno je da sebi objasnite da šećer predstavlja težak otrov od koga ste nepotrebno zavisni.
    Potrebno je sebi da kažete da želite težinu svog tela manju do 6kg, ili manje, realni budite.
    Iako volim slatko, svi u mojoj okolini su primetili da ga sve manje tražim i jedem.
    Ako se nađem u krizi, jedem crnu čokoladu.
    I sve mi manje treba šećer. Čak mi se nekada i gade kolači, i to meni koji bez slatkog nisam mogao.
    Kilažu sam oborio za 10 kg od one koju sam imao kada sam svom ja izdao naredbu.
    Čovek je složeno i kvalitetno biće. Svaki čovek.
    Verujte mi, samo treba hteti. A ako sebi objasnite zašto, poželećete i vi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna