Autor: Tanjug, Index.hr

Život
18.12.2018.
09:57
Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je testenina u Hrvatskoj drugačija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.
  • borislion

    18.12.2018 21:24
    selo nadomak granice
    Pre par godina kada sam se vraćao iz Trsta zastao sam u živopisnom selu Badovice na samoj granici po preporuci sa namerom da kupim par đakonija u lokalnom marketu.
    Zamolili smo prodavca da preporuči testenine i on je iako je imao dotične Barilla preporučio proizvode nama gotovo nepoznate. Rekoh sebi da je bolje da kupim lingvine koje mi preporučuje Italijan nego da kupujem Barille koje sam ( mislio da su svugde iste- naivčina) mogao da kupim bilo gde drugde.
    I nisam pogrešio. Ostalo mi je to u sećanju, taj stav lokalca prema premium brendu koji je ništa do čisto komercijalna smesa aditiva.

  • berolina

    18.12.2018 12:24
    razlicite cene
    nije kvalitet problem, nego mesavina brasna za testa...najjeftinija su testa koja se kuvaju 3-5 minuta.
    kvalitetnija testa se kuvaju duze od 11 minuta...na svakom pakovanju "barilla" pise sastav, n.p. < spaghettoni n. 7 , (Hartweizengriess= grizbrasno od tvrde psenice) - kuvanje 11 minuta >.
    testa od "obicnog" brasna su jako lepljiva, kuvaju se mnogo krace i naravno da su i jeftinija.
    barilla nudi razne proizvode i svako nadje ono sto mu "godi".
  • Jozef K.

    18.12.2018 10:34
    Ufff
    A kakva je tek ona što stiže kod nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna