Autor: B92

Život
13.01.2019.
13:05
Scene iz serija u kojima glumac oživljava pošto mu je urađen CPR (kardiopulmonalna reanimacija) zapravo dovode u zabludu da je taj postupak korisniji nego što jeste. CPR ili kardiopulmonalna reanimacija treba da povrati srčani ritam kod osobe kojoj je prestalo da radi srce.
  • uh

    14.01.2019 08:23
    Kakva nebuloza nabacanih podataka izvučenih iz konteksta koji dovode do pogrešnog zaključka... CPR - prva pomoć je obavezna metoda, koju bi svaki čovek, i onaj bez ikakve škole trebalo da zna, i obavezno primeni, u onom momentu kad čovek pored njega više ne diše, da li zbog povrede, ili infarkta koji je najčešći, ili šta god. Današnji stav medicine je da nije neophodno ni raditi veštačko disanje, dovoljna je upravo ta masaža srca da obezbedi minimalnu količinu krvi u mozgu do dolaska hitne pomoći i da time očuva mozak i spase život. Naravno da mogu ostati različite posledice, ali pobogu, kad nešto ima mogućnost da spase život koji se prekida, uz rizik da uopšte ne spase, ili da spase život uz loše posledice, hoćete odustati od šanse jer je rezultat neizvesan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna