Autor: 24sata.hr

Život
15.08.2019.
08:09
Naučnici su utvrdili da čak i jedno alkoholno piće može da utiče na smanjenu sposobnost kontrole vozila na putu, pa preporučuju da se uvede potpuna zabrana alkohola za volanom.
  • Cocco

    15.08.2019 10:24
    U Engleskoj je 0,8? Nisam znao...
    U svakom slučaju, i kod nas, kada naguraju na 0,8, voze levom stranom! Prave se Englezi...
  • Dule

    15.08.2019 09:54
    I saputnik u autu isto moze da vas ucini losim vozacem..Pa jel treba sami u autu da budemo???I muzuka moze da vas dekoncetrise.Da ukinemo radio u autu???Bilbordi pored puta koji svetle isto zbunjuju uklonite ih ???Mislim kada naucnici rade analizu to onda moze da ispadne upravo tako..Od saobracaja se pravi strasna propaganda a sve zbog osiguravajucih kuca koje to guraju.
  • Drmr

    15.08.2019 09:51
    To koji su "osokoljeni" alkoholom uopste nisu za volan jer znaci da se bez alkohola plase voznje a to nikako nije odlika dobrog, koncentrisanog i spremnog vozaca. Kao i pijani vozaci, jednako su opasni i oni koji po svojim psihofizicikim karakteristikama nikako nisu za saobracaj. Izdavanje vozackih dozvola mora biti daleko strozije nego do sada, automobil u nevestim rukama je oruzje. Ne mora i ne treba svako da vozi auto. Probleme u saobracaju prave upravo oni koje voznja bas i ne zanima.
  • Dudarim II

    15.08.2019 09:11
    Test u realnim uslovima
    Pre par godina u Hrvatskoj su uveli 0-tu toleranciju na alkohol u saobraćaju i jedan automobilski časopis je napravio testiranje, 3 učesnika različite starosne dobi i pola su na prazan stomak pili i vršili testiranja auto slalom, parkiranje, vožnja sa iznenadnim preprekama itd na poligonu "ali Navak" i najbolja vremena su postizali sa 0.2 promila... posebno kod parkiranja i slaloma, gde je minimalna doza samopouzdanja dala bolje rezultate... Test je bio u principu umerena gradska vožnja, semafori, obilaženje parkiranih dostavnih vozila itd. a ne trkanje sa sa brzinama preko 100 na sat...
  • Jaja

    15.08.2019 08:55
    Pa to se mozda odnosi na Englesku gde je 0.8 po zakonu dozvoljeno. Kod nas je 0.2 pa i malo pivo predstavlja prekrsaj a samin tim i sansu za saobracajce da skupe dzeparac za letovanje
  • Tako je

    15.08.2019 08:45
    Prvo piće, 0.3 čini vas opasnim vozačem.
    U trenucima, kada niste ni svesni da prelazite granice normalnog rizika, već ste "osokoljeni".
    Prva čašica žestine je kokain za vozače.

    Mladi imaju običaj da jedni drugima uspu alkohol u sok, kako bi vozač bio pod uticajem alkohola, iz samo njima znanih razloga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna