Autor: Hina

Život
19.10.2020.
09:12
Iako se gotovo sav dokumentovani prenos virusa korona dogodio u zatvorenim prostorima, stručnjaci kažu da je opravdano nositi masku i na otvorenom jer rizik od zaraze postoji.
  • Baba

    20.10.2020 08:46
    Kakav duboko naucni rad. Moze ali nije sigurno, mozda moze ali nije dokazano. Mize da lebdi par minuta ali mozda i vise sati u vazduhu, ipak nije dokazano...moze da steuji izmedju, pazi sad, zgrada, kuca...pa cekaj, da se mi svinlepo pravimo "mrtvi" dok ne kazu da je opasnost prosla??
    Slazete se?
  • major hercegovina

    19.10.2020 16:10
    Mali rizik
    Iz ove logike proizilazi da ne treba ni prozore otvarati. Vrlo je mali rizik da virus udje kroz iste, ali postoji. Zapravo za bilo koju aktivnost postoji vrlo mali rizik. Npr. hodanje ulicom. Najdelotvornije je ne izlaziti napolje, jer vam moze pasti saksija na glavu. Rizik je vrlo mali, ali postoji. Recimo i da zgradu moze pogoditi meteor. Rizik je vrlo mali, ali postoji. Onda ni ostajanje kod kuce ne pomaze. Mozda se zatvoriti u atomsko skloniste kao mera najdelotvornije prevencije malog rizika od meteorske kishe.
  • Zoki

    19.10.2020 11:13
    stadioni i koncerti
    Na osnovu čega je došlo do ovih zaključaka da je i na otvorenom moguća zaraza ako nema publike na utakmica i koncerata sa publikom ?
  • Mile

    19.10.2020 10:27
    6% ne zvuci kao alarmantan broj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna