Autor: Index.hr

Život
17.04.2022.
13:48
Babica Triš Ver objavila je zanimljiv video u kojem je pokazala šta telo prolazi tokom carskog reza.
  • Jasna

    06.07.2023 23:30
    Ja sam imala carski i za mene je stvarno bio carski. Daju lekove za bolove bukvalno nista strasno i preterano kako su zene opisivale. Najveca bol koju sam osezila bila mi je postavljanje braunile
  • X

    14.05.2022 16:57
    Isto iskustvo.Prva dva porođaja prirodna i to prvi dug i težak,treći hitan carski.Lekari su me pitali posle svega kakvo je moje iskustvo s obzirom da sam iskusila i jedan i drugi način.Moj odgovor je bio da bih desetoro rodila prirodno.Lekar je rekao "carsko" mu je samo ime i ništa više.Moje iskustvo je bilo veoma loše,dug oporavak.Lekari su bili jako profesionalni i bez ijednog datog dinara u "betaniji".Sve pohvale za celokupno osoblje
  • leona

    23.04.2022 09:14
    Sectio caesarea
    Carski rez se tako zove, zato što je po predanju veliki rimski vojskovodja Cezar bio tako rodjen. Nije način na koji se radjaju plemićka deca. i nije "samo zaspiš, a bebu izvade iz stomaka".
    Inače, pre uvodjenja narkoze i transfuzije, carski rez je bio intervencija, koju je majka teško i retko mogla da preživi.
    Radila se kad je život bebe je bio važniji od života majke.
    I kad je porodica mogla da plati za porodjaj lekara-akušera i bolnicu.
  • Ja

    17.04.2022 18:59
    Kakav "carski"!
    Tri porođaja, prva dva prirodno, treći "carski"... Da je prvi bio carski, dobro bih razmislila i o drugom, a na treći ne bih ni pomišljala... Koga je nazvao "carskim", nije se porađao! Sve je, samo nije carski...
  • Hala

    17.04.2022 16:32
    Prezivela dva carska, treci mi ne bi pao na pamet ni u ludilu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna