Autor: RTS

Život
27.05.2022.
10:06
Jedan Beograđanin teško je povređen dok je skakao na tranbolini, a uskoro se otvara i letnja sezona kada su učestaliji skokovi u vodu, što takođe može dovesti do povrede vrata.
  • Veteran

    27.05.2022 14:32
    @Zemlja čudesa
    Razumem šta kažete, svi vidimo kakvo je vreme i u šta se ljudi pretvataju - ali se ne slažem.
    Ja sam obučen da pružim prvu pomoć kao isvako ko je bio u vojsci i kasnije i ratovima.
    Jednlm prilikom, pre 17 godina, na stazi pored Dunava na jednom Novosadskom ostrvu pored bašte jednog restorana stariji čovek se samo izvrnuo.
    Iako je bila puna bašta niko od gostiju niti iko od osoblja se nije ni prenuo.
    Ja sam preskočio ogradicu, dotrčao do unesrećene osobe, okrenuo je na bok, jedna ruka pod glavu, druga iza leđa i krenuo da izvlačim jezik.
    Dok sam se time zanimao dotrčala je jedna žena do mene, predstavila se kao medicinska sestra u penziji, ukazala mi na to da osoba ispod majce nosi aparaturu za snimanje pritiska i srca i po njenom uputstvu zajedno smo krenuli da masiramo celo telo.
    Stigla je hitna pomoć i kako smo saznali - osoba se oporavila.
    Ja i danas pošizim kada se setim reakcije pune bašte a još više osoblja, ali eto- bili smo dovoljni gospođa i ja da možda spasimo jedan život.
    I danas bih isto učinio.
  • Zemlja čudesa

    27.05.2022 13:17
    U stvari, u slučaju da naiđete na nekoga ko je povređen ne treba raditi apsolutno ništa, osim ako nije u pitanju vama bliska osoba. Čak i ako pružite najbolju moguću prvu pomoć dostojnu profesionalca, sve kasnije greške lekara ili tehničara i eventualni invaliditet pripisuju se onome ko je "nestručno pružio prvu pomoć". E, tada vaš život postaje pakao jer slede tužbe za povredu, obeštećenje ili čak doživotno izdržavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna