Autor: Novosti

Život
12.07.2022.
06:52
Najčešće ime za devojčicu tokom prošle godine u Srbiji bilo je Sofija, dok je najviše roditelja za dečake odabralo ime Luka.
  • Dragan

    12.07.2022 17:28
    Ma mudri su pomodni Srbi. Srbuješ a deci ipak daješ imena koja ti zvuče "internacionalno" (lako se transformišu u Luca, Sophia). Sad kad počnu da se vade kako je Luka evandjelista i da je je to ime odvajkada popularno kod Srba (bar poslednjih sto godina nije). Sofije su, takodje, dugo vremena bile zamenjene Sonjama (u moje vreme Sofija je bilo ime koje priliči baba-tetki a ne perspektivnoj devojčici). Stefani su smenili Stevane (ovo poslednje je nekako za penzionisanog mesara). Dobra je ova strategija: "svetsko a naše ". Za svaki slučaj.
  • G

    12.07.2022 07:38
    G
    Koliko je pomodarstvo u zadnjih 15 godina nebime zacudilo da medju prvima bude ISUS i MAGDALENA?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna