Autor: N1 Beograd

Život
14.09.2022.
14:07 > 07:10
Sa dolazećim klimatskim promenama će i problemi sa ambrozijom biti još izraženiji i sve će biti više alergičnih na ovu biljku.
  • Boba

    15.09.2022 00:44
    Ambrozija
    Ispod tribina renoviranog stadiona Mladost GAT okrenutim prema bulevaru celo leto raste ambrozija sada je veća od dva metra. Mogli su je bar jednom pokositi.
  • Rodoljub Tanasić

    14.09.2022 09:47
    Ambrozija je veoma „gadna“ i brzo se širi. Polen leti preko 120 km/dan.
    Preko 30% stanovništva radno je nesposobno u doba intenzivnog cvetanja ambrozije i to se stalno povećava.
    Grad izdvaja značajna sredstva koja idu delom na Poljoprivredni ili PMF (možda i na oba), za izradu studija (prepisuju se svake godine) i mislim, nadzor, te Gradskom zelenilu koje kosi.
    Desetak godina u nazad jedan od portparola Zelenila objašnjavao je na TV kako oni već u aprilu kreće sa košenjem ambrozije (neznanje partijskog aparačika – ambrozija je biljka dugog dana, pa tada još ni iznikla nije!), postavlja se pitanje efikasnosti košenja. Ma kako i koliko radili, ambrozije ostaje koliko vam volja!
    Ako se po košenju ne uništi u vrlo kratkom roku, ambrozija je i dalje napast za ljude. Naime, od momenta košenja (čupanja), ona svu svoju energiju usmeri da baci polen!
    Svojevremeno sam predlagao otkup ambrozije. To se decenijama u nazad radi u Evropi. Dakle, punktovi za otkup i momentalno uništavanje. Usmere li se sredstva koja se sada izdvajaju na otkup, eto poboljšanja!
    Noooo, ostaje pitane da li će se formirati prava cena otkupa tako da se uopšte i isplati stanovništvu da je donosi, kao i da li će se primeniti metoda Zelenila isplate Studentskih zadruga za povremene radove, što je bio i ostao velik „izvor prihoda“ korumpiranih aparačika. I mada ovo nije izum aktuelnih, očekujem minuse…
    I još nešto za 021: Ovo na slici NIJE ambrozija! Niste mogli naći sliku ambrozije ili je slikati?
  • Pub

    14.09.2022 07:32
    Ubi nas
    Na sve moguće načine i u svim slojevima društva vlast ne misli na narod.
    Ako ćete 2 do 3 meseca biti, bukvalno, BOLESNI zbog ambrozija, bežite odavde.
    U vreme cvetanja ambrozija niste ni za sebe ni za druge normalni.
    Ne ostajte u okrutnom društvu, makar i zbog ovog razloga.
    Komšije, Mađari su to rešili ali uzalud, šaljemo im mi polen.
    Zašto smo uvek najgori?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna