Autor: 021.rs

Život
05.05.2025.
07:03 > 07:16
Sataraš je tradicionalno balkansko jelo - lagano, zdravo, rpavi se od povrća, prvenstveno od paprike, paradajza i luka. Često se služi kao prilog ili lagano glavno jelo, posebno leti.
  • Dragutin

    19.05.2025 16:42
    U mom rodnom kraju ovo jelo se jednostavno zove: Prženija! Varijanta sa jajima je nešto sasvim drugo. Inače, kod nas se jelo priprema sa prazilukom. Crni luk se koristi kada nemate praziluk. Služi se kao doručak (pre odlaska na njivu) ali uz obavezan prilog - beli sir, kravlji ili ovčiji, može i nešto od suvog mesa i neizostavno domaći svež hleb. Prženija može da se posluži i sa kačamakom. Tokom leta, naravno, nasečete kriške svežeg paradajza kao prilog.
    Postoji i zimska verzija: Luk, suva paprika, slaninica(opcija:suve vešalice) i jaja! Sir kao prilog, naravno! Posebno preporučujem ovo jelo, koje je meni (jedno od) najomiljenije, a ne znam nikoga ko je to kod mene probao a da nije bio oduševljen! Tajna fenomenalnog ukusa je kombinacija suve paprike i suvog mesa (slaninice)!
  • Daja

    05.05.2025 14:50
    U Vojvodini se to zove Bećar-paprikaš! U povrćese doda nekoliko jaja promeša se i navali. Naravno uz dodatak finog svežeg hleba za umakanje, mmmm...
  • Hattori Hanzo

    05.05.2025 14:46
    ..glavno jelo odvajkada..
    ...paprika, luk i oljušeni paradajz...nema nauke..ovo su začinske varijabile...baza stara sto leta...
  • ssss

    05.05.2025 10:32
    A,sve to se pomeša sa barenim pirinčom i sa pilećim krilcima ili batacima i to je onda ono pravo.
  • betmen

    05.05.2025 08:46
    Već sam gladan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna