Pazi ovaj recepis isto pita sa visnjama od moje prababe: umutis 3-4 veca jajeta prvo belance sa secerom pa dodas zumance dodas jedno 3-4 ravne kasike brasna. Ocedis visnje ociscene. Stavis dve pekarske kore jednu na drugu pa jedno 4 cm od uze ivice nanosis jaja umucena u sirini jedno 10 cmpospes bogatno visnjama i urolas roladu zasuskas krajeve kao kod sarme kad zavijas i spustis u pleh. Tako dok nepotrosis materijal za pitu dok ima jaja i visanja jolko moze da stane rolata u pleh. Sastavis malo tople vode i ulja suncokretovog i premazes cele rolade. Gurnes u rernu ispeces. Peceno oladis na sobnoj temperaturi seces parcad duzine jedno ,5-7 cm po zelji pospes prah secerom zamirisanom sa jedno dve kesice vanile. P.S. Visnje pomesas sa malo griza i cimeta pre ubacivanja u smesu od jaja. Ubacujes jednu po jednu visnju ali u bogatoj kolicini. Prijatno!
pa onda filovali višnjama kore za gibanicu. Nekad kad je bilo puno višanja i kad se nisu prskale (jer nije bilo potrebe, nisu imale nametnike)a radjale kao lude.
I sok od višanja se pravio samo tako što se pošećere i ostave preko noći a ujutru iscede , višnje stave u teglu a sok u flaše..
Ako zelite pravu pitu od visanja,jabuka,slatkog sira,morate imati orginalne kore za baklave. Radio sam u Becu,poznat restoran,najvise upravo po piti od jabuka. Normalno,recept za kore i fil,samo vlasnici i glavni poslasticar ima,koji je pod dozivotnim ugovorom u slucaju da proda recept. Ja sam filovao i cistio,ukusnije nesto u usta nisam stavio od te pite i cokoladne torte. Sada pokusavam praviti,samo uvek fali,bas to sto treba ali sam zadovoljan kao i musterije.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Pita sa višnjama: Kako se priprema?
Autor: 021.rs
Život
•14.10.2025.
•19:33
Komentari 4
Mali meda
Civilizacijamenjapri
I sok od višanja se pravio samo tako što se pošećere i ostave preko noći a ujutru iscede , višnje stave u teglu a sok u flaše..
dpc
Кувар
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H