Život
16.12.2012.
08:18 > 07:59
Proizvođači prehrambenih proizvoda podatke o zdravstvenim vrednostima namirnica pokušavaju da sakriju na razne načine.
  • jelena

    23.12.2012 10:31
    kontrola namirnica
    Da li znate da niko ne kontrolise zivotne namirnice po marketima jer je oduzeta nadleznost sanitarnoj inspekciji za njihovu kontrolu vec bi to trebale da rade poljoprivredna ili veterinarska inspekcija po novom Zakonu.Napravite test,nazovite navedene inspekcije i recite da ste kupili namirnicu proteklog roka trajanja pa cete videti sta ce vam reci ko je nadlezan.
  • Jova

    18.12.2012 19:39
    Najbolje je ne kupovati sav taj drek: smoki, cips, pastete, virsle... Za mene je vrhunac smoki preliven cokoladom! Mnogi roditelji kupuju deci to smece, jer se onda zavara stomak, pa ne mora da se kuva. Neprosvecenost...
  • Dr Petrović

    16.12.2012 17:55
    A pesticidi ?


    Uvozni lobi nas tovari sa proizvodima punim pesticida.
    Preprodavci ih dodatno "krste".
    Sve više je parenhimatoznih, žljezdanih, kožnih, neuroloških... oboljenja koje su posledica konzumacije pesticida iz hrane.
    To niko ne kontroliše ( ili samo pro forme ).


  • lucia

    16.12.2012 14:05
    Preporuka
    mladoj generaciji: potrudite se da sto vise hrane za svoju decu i sebe pripremate sami, umesto kupovanja "sarene laze" po rafovima i po prodavnicama brze hrane. Kada bi znali sta je "spakovano" unutra i ko to priprema, izgubili bi apetit, a o ucinku na zdravlje da ne govorimo...dugogodisnji lekar.
  • Milan

    16.12.2012 12:35
    Vitamanizirano mleko
    Mleko sa vitaminima je isto sarena laza, u procesu pasterizacije se uniste svi vitamini, tako da proizvodjaci mogu napisi sta hoce na ambalazi i da se pravdaju time da su vitamine dodali pre pasterizacije.
  • Filip

    16.12.2012 12:12
    Plazme nema u Kanadi
    Znam da plazme više nema da se kupi u Kanadi, jer nemaju spisak sastojaka u skladu sa njihovim zakonom (velikim slovima ispisano tačno čega ima i u kolikoj meri). Kod nas je ovde još uvek srednji vek.
  • Root

    16.12.2012 10:06
    Aha
    A znate li da proizvodjaci u Srbijji na deklaracijji mogu da napisu sta hoce, i da ih zbog toga niko ne ganja?

    A znate li da je ustvari nemoguce kontrolisati stvarni kvalitet hrane i pica, jer bi za to trebali biti angazovani ogromni i strucni resursi koje Srbija ustvari nema.

    Ali ne moze se protiv njih, oni uvek nekom nesto plate.
  • Boki

    16.12.2012 08:45
    A da li znate ....
    da bi mi "Potrosaci" trebali da trazimo stroziju kontrolu proizvoda i redovniju.
    Ako su se dosetili da sakrivaju nutritivne vrednosti zasto bi onda one bile i tacne.
    Razmislite o tome...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna