Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Junker novi predsednik EK

Lideri zemalja članica Evropske unije zvanično su imenovali luksemburškog političara Žan Klod Junkera za novog predsednika Evropske komisije.

Dačić: Mihajlovićeva neobaveštena

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas optužbe ministarke i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović i naveo da ona očigledno nije obaveštena o dešavanjima dok je Dačić predvodio resor unutrašnjih poslova.

EU preti Rusiji

Lideri zemalja članica Evropske unije zapretili su danas oštrim sankcijama Rusiji ukoliko do ponedeljka ne ispuni četiri uslova u vezi sa ukrajinskom krizom.

DS u nedelju bira funkcionere

DS će u nedelju održati sednicu Predsedništva i Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da bude završen proces konstituisanja stranačkih organa.

Gakovo: "Graničar" pred zatvaranjem

Poljoprivredno preduzeće "Graničar" iz Gakova u restruktuiranju nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Jučerašnjom šetnjom kroz centar grada i protestom pred Županijom zaposleni u "Graničaru" još jednom su podsetili da je za spas preduzeća ostaje sve manje vremena.

Ukrajina potpisala sporazum sa EU

Lideri Ukrajine, Gruzije i Moldavije potpisali su jutros u Briselu sporazume o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom uprkos oštrom protivljenju Rusije.