Autor: Beta

Info
19.04.2018.
19:06 > 19:20
Građani su svesni da Srbija nema moć na Kosovu i Metohiji i većina njih kao realnu budućnost vidi nezavisnost Kosova, dok kao najbolje rešenje vide suštinsku autonomiju u okviru Srbije, iako nisu spremni na lična odricanja u tom cilju, pokazuje istraživanje Fondacije za otvoreno društvo.
  • Zrb

    25.03.2019 02:18
    Dubrovnik republika
    a da malo pricamo o dubrovnik republika ili samostalna istra?
  • Tunel i svetlo

    20.04.2018 10:12
    Mnogo važnije od toga što je Kosovo teritorija na koju Srbija pretenduje, je činjenica da tamo ima oko dva miliona živih bića ljudskog roda. Dva miliona ljudskih duša. Zašto se na taj način ne govori o Kosovu? Stalno se debatuje sa nekog vojničkog aspekta. Da li neko želi da ima nove živote na savesti? Trebalo je i takvo pitanje postaviti u anketi, pa bi videli procenat ratnički raspoloženih. O teritoriji Kosovo u sastavu Srbije je trebalo misliti pre oko sto godina. Gde je tada bila pamet i vidovitost srpskih mudrijaša? A da, neko drugi je kriv, zaboravih omiljeno opravdanje. Sada treba imati pameti i dalekovidosti da se sačuva ovo što imamo. Da li neko ima viziju razvijene, bogate i zadovoljne Srbije, u kojoj svaki region ima široku autonomiju i odličnu saradnju sa ostalim delovima države?
  • срамота

    20.04.2018 08:21
    Нек призна бугојно и окане се Космета
  • Mile

    20.04.2018 07:56
    Autonomija
    A sta je sa Vojvodinom? Vojvodini treba da se vrati puna Autonomija koju je imala do 1989 god. Da podsetim, Milosevic je uradio drzavni udar1989 god. kada je ukinuo obe Pokrajine. Od tada traje okupacija Beograda nad Vojvodinom.
  • zivkovic

    20.04.2018 07:16
    paradox
    EU je svojevremeno prepoznala koliko bi bilo tesko zavrsiti implementaciju nezavisnosti Kosova sa radikalsko socijalistickom opcijom u opoziciji, te je demokratskoj opciji u ostrom zaokretu uskratila podrsku. Od tada leprsavi i narodu dopadljivi SNS bez ikakvih problema potpisuje i pregovara sa Tacijima sta god treba pregovarati i potpisati, a omrazeni 'Tadic' je i dan danas ostao simbol 'prodaje svete srpske zemlje' i svaki nepopularan iznudjeni potez ovdasnje vlasti mu se kaci na ledja kao posledica njegove lose politike.
    Ako nista drugo onda je cela ova farsa jedini nacin da se otarasimo bremena zvanog Kosovo, koje nas je kostalo toliko para i zivota.
    A Kosovo ce svakako biti tamo gde je bilo i kad prodje i Tadicevo i Vucicevo vreme.
  • Комша

    20.04.2018 07:04
    Кроз ове лажне анкете се од Срба праве куване жабе које ће после деценија мрцварења на крају да дају својевољно део своје територије, и то оне на којој је српска држава настала. Није овде у питању само историја, овде је у питању нелегална отимачина имовине свих нас грађана Србије од стране истих оних који су нас нелегално и дивљачки бомбардовали. Данас су сви ти политичари и генерали узели своје парче плена које вреди милијарде, а у исто време су Србију разорили и начинили преко 100 милијарди долара штете коју никада неће платити. Е тај насилнички западни сиситем пљачке је највећи проблем модерног света. Завади па владај. А ми будале не видимо прст пред оком и даље се свађамо међусобно и међу нама тражимо кривце, иако је довољно само мало промућкати мозгом и схватити ко је главни кривац за сву несрећу која нас је снашла.
  • marko

    20.04.2018 06:44
    drzavna politika se ne vodi na osnovu istrazivanja agencija finansiranih od strane drugih drzava (nisam teoreticar zavere, ovo je proverljiva cinjenica). Srbija mora imati 1. isplanirane ciljeve poredane po prioritetima 2. isplanirana realna sredstva da ciljeve ostvari. I to ne na neciju stetu, vec na dobrobit svojih gradjana. sve ostalo su manipulacije. Kosovo? de facto - izvan bilo kakvog sistema drzave Srbije. de jure - oteto nasiljem! da li mi mozemo da vratimo Kosovo u Srbiju? realno ne mozemo. da li treba da aminujemo i prihvatimo da je nasilje = pravda. ni slucajno! zasto? zato sto ljudska civilizacija opstaje zahvaljujuci postovanju Prava, a raspada se korak po korak ukoliko se to Pravo zameni nasiljem. Pitanje o licnim odricanjima je manipulantsko, zato sto se posmara samo kratak period - ali na duzi vremenski period, na indirektan nacin,, ukoliko se pristane na nasilje, oseti se i licnim gubicima. npr. - da li cena struje mozda zavisi i od toga da li je u nasem sistemu rudnik Trepca ili imamo znacajno manje izvora energije? naravno da zavisi. ali ako vas neko pita - da li bi slali svoje dete da ratuje za Kosovo - tesko da bi neko rekao da bi. Naravno problem je u postavljanju stvari u krajnostima - ili rat ili Kosovo. a stvari ne funkcionisu tako.
  • Salamander

    20.04.2018 06:20
    placeni clanak
    navlacenje javnog mnenja jeftinim botovima

    cenovnik:
    1 bot.........1 sendvic
    1 m...............10e
    1.sk. glas..........,500e\m
  • kliziste

    20.04.2018 01:44
    kad pocne da se kruni i zadnji red stigne jednom na red.
  • sale novosadjanin

    19.04.2018 23:19
    kosovo ?
    bas me briga !
  • Vox Populi

    19.04.2018 21:32
    Neka on prizna Čipuljiće, a mane se priznavanja Kosova (i Metohije) ...
  • Charles Darwinic

    19.04.2018 21:08
    majmun, srbin, covek
    Cime se budale bave vec 25 godina! Prodje vam zivot idiJoti, zivite kao polu divlje siroto i pogano pleme sa trzajima civilizacije za vreme AU ili tih par decenija Tita kad vam je bilo zabranjeno da koljete pijani. Al' ne vredi evolucija je dugotrajan proces.
  • @O ujka Semu

    19.04.2018 21:04
    Smorili ste vise sa vasim rusofilnim dijarejama.
    Koje pare su rusi ulozili u ovu zemlju, da li su nas postavili na noge mozda?
    Neka dodju sa svojim jedinim nosacem aviona pa nek vas spasavaju od vase paranoje.
  • Dragan

    19.04.2018 21:01
    Plaćeni oglas?

    Od kada Sorošev Fond za "otvoreno" društvo istražuje? Zadatak im je da truju, to i rade...
  • Betmen

    19.04.2018 20:59
    Tadic i DS su se jadni rastocili od cuvanja Kosova... pa da njih nije bilo ovo se ne bi ni desilo...
  • O ujka Semu

    19.04.2018 20:12
    No passaran, cowboy
    Posle Kosova, neka se spreme Niš i Preševska dolina.
    A zatim dalje.
    Ne slažem se sa objavljenim rezultatima istraživanja.
    Ko jednom pogne glavu, neka nastavi i da skida gaće.
    Imali smo već do sada prilike da vidimo da pojam poštovanja Srbije i građana Srbije ne postoji.
    Nema ni držanja reči kod naših zapadnih "prijatelja".
    Ja sam za zamrznuti sukov i ostavljanje odluke za 100 godina od sada.
    Ako neko misli, da će bolje živeti, dobiti posao, imati manje cene ybog prodaje Kosova, grdno se vara.
    Za vašu informaciju, niste ni svesni koliko nam dece ima kancer.
    Za to znate kome možemo zahvaliti.
    Istok nam je uvek bio varijanta da preživimo i živimo.
    Dokle je došlo sa slobodama i demokratijom kod nas, pokazuje koliko nije dozvoljeno opisivanje zločina zapada - koji su konstantni.
    Poslednji primer, takozvani hemijski napad u Siriji.
    I sa takvim zapadom vi hoćete da sadite tikve?
  • Goran

    19.04.2018 19:31
    To je i bio cilj
    svih dosadašnjih glumatanja AV-a i kompanije.Dosao je na vlast uz punu podršku zapada, a sada kad konačno treba da završi ono zbog čega je doveden ispituje javno mnjenje kako bi skinuo ljagu sa sebe i predstavio to kao volju naroda.Vec vidjeno bezbroj puta i providno. Najtužnije je što njegovi stvarni, nepotplaćeni glasači veruju u njegove iskrene namere.
  • rekli su ne

    19.04.2018 19:28
    Gradjani su se odrekli Kosova na izborima 2012. Tada su okrenuli ledja Tadicu i DS-u koji su vodili doslednu politiku ocuvanja suvereniteta na Severu Kosova. Gradjani su na tim izborima rekli da ih Kosovo ne interesuje, i da ih interesuju ekonomske teme, tj. njihov novcanik, misleci da ce im radikali (SNS) , kroz razna muvanja, omoguciti neke povlastice.
    Tako da, Srbija se Severa Kosova vec odrekla i mislim da organizovana grupa na vlasti nema oko cega da se sekira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna