Autor: Beta

Info
04.07.2018.
17:49
Ekonomista Stojan Stamenković ocenio je da Srbija ove godine ne može da ostvari rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznad četiri odsto.
  • Mile

    08.07.2018 11:05
    Pored faktora koji pozitivno utiču na rast BDP postoje brojni faktori koji negativno utiču na njegov rast. Ekonomska politika nastoji da svojim merama maksimizira rezulte. Međutim, u slučaju da negativni faktori nadvladaju pozitivne ekonomska politika se pokaže kao promašaj. Među negtivne faktore ubrajaju se devastacija tržišta uvođenjem netržišnih mera u ekonomski sistem (tu je lepeza državnih intervencija koje jednim uzimaju a drugim daju), dominacija politike nad ekonomijom, burazersko dodeljivanje raznih ovlašćenja u ekonomiji, kriminal, korupcija itd.Stvaranje i održavanje povoljnog ekonomskog ambijenta za ekonomski razvoj je preduslo uspešnog ekonomskog razvoja i ekonomskog rasta. Zato u ovoj oblasti treba da učestvuju najbolji i najstručnij, sa potvrđenim rezultatima u praksi a ne partijski poslušnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna