Grafički dizajner iz Kisača u finalu takmičenja u Kini

Pavel Surovi, grafički dizajner iz Kisača, ušao je i ove godine u finale prestižnog svetskog takmičenja u dizajnu "Hiiibrand", koje se održava u Kini.

Pavel Surovi, grafički dizajner iz Kisača, ušao je i ove godine u finale prestižnog svetskog takmičenja u dizajnu "Hiiibrand", koje se održava u Kini.

U finale su ušla četiri rada Pavela Surovog - Pecaroš, Jelovnik i Nova iskra u kategoriji profesionalni logo i Kraljevsko pivo u kategoriji profesionalni dizajn pakovanja.

Kako je naveo, žiriju su se najviše svideli njegovi tipografski logotipovi koji sadrže i znak, ujedno ukomponovan u slova, a koji se može upotrebljavati i kao sam simbol, odnosno kao skraćeni logo.

Za takmičenje Hiiibrand bio je prijavljen 1.051 rad iz 40 država, a ocenjivanje je trajalo dva meseca.

Pecaroš je projekat koji je Surovi radio za online prodavnicu ribolovačke opreme u Srbiji, dok je Nova iskra rađena za njegovu prezentaciju na konkursu u dizajnersku zajednicu. Jelovnik predstavlja novu online uslugu koja treba da počne sa radom u septembru i namenjena je prevashodno restoranima, koji će tu moći da predstave svoje dnevne menije i ostale ponude po gradovima širom Srbije. Rad Kraljevsko pivo je već osvojio jednu bronzanu medalju u Americi.

Surovi, koji ima brojne nagrade u svom portfoliju, kaže da je srećan jer može svake godine da prezentuje Srbiju u svetu.

Sa Divom je osvojio nagradu za najbolji brend sveta, na AdPrintFestivalu dodeljen mu je Oskar za najbolji osmišljen identitet u Evropi, ima dve bronze u kategoriji profesionalni logo i bronzu za pakovanja vina osvojenu u Americi. Više od 50 njegovih radova je objavljeno u magazinima i knjigama širom sveta.

  • Мире

    19.05.2015 15:42
    Браво колега! Србија има сјајне дизајнере!
  • Grafičar

    19.05.2015 11:35
    Alal vera
    Svaka čast majstore, neka se i za našu struku čuje daleko. Iako ne radim u struci potpuno te podržavam i želim ti svako dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti