Kasni izgradnja vrtića koji ukida listu čekanja

Izgradnja vrtića "Radosnog detinjstva" u Radničkoj ulici još nije počela, iako je najavljena za septembar.
Izgradnja vrtića "Radosnog detinjstva" u Radničkoj ulici još nije počela, iako je najavljena za septembar.

Direktor Predškolske ustanove, Borislav Samardžić, kaže za Radio 021 da realizacija planiranog zavisi od toga koliko novca ima u budžetu grada. "Jedno je plan i sredstva koja su planirana za Radničku ulicu, a drugo je realan prihod budžeta. Sada je rebalansom utvrđeno da ima realnih 90 miliona dinara za prvu fazu izgradnje objekta u Radničkoj ulici i ide se u izbor izvođača i nadzora", objašnjava direktor "Radosnog detinjstva".

Početak izgradnje vrtića treba očekivati vrlo brzo, a rok za završetak biće poznat kada se ugovori sa izvođačem radova. Samardžić podseća da je vrtić "Guliver", koji je duplo veći od planiranog objekta u Radničkoj ulici, izgrađen za pola godine, ali da u obzir treba uzeti i vremenske prilike.

"U novom objektu biće smešteno 19 novih grupa, što je oko 350 dece", kaže Samardžić. On ističe da će otvaranjem novog objekta Predškolske ustanove Novi Sad biti prvi grad u Srbiji koji neće imati listu mališana neupisanih u vrtiće, kojih je trenutno manje od 250. (D.S.)

  • 14.11.2011 10:10
    Ali bitno je bilo po hitnom postupku srušiti dimnjak. Deca su im bitna dakako...
  • kLik kLik

    13.11.2011 16:59
    Pa di sad da kasni kad treba najvise da se slika da pokazu kako su svaats auradili za NS!
    U pa to je u rangu drzavnog puča
  • @milenko

    13.11.2011 16:18
    Milenko, ako imas snage, tuzi JKP Put, grad NS ili ko vec odgovoran sto to tako stoji. Mislim da se takvi sporovi dobijaju 100% jer je jasno o cemu je rec /ko ti je prouzrokovao stetu/.
    Znam da je tesko to solo raditi, mozda da probas preko http://www.odsteta.com/ ili nekoga ko za procenat to radi.

    Ajd sretno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti