Prijave protiv Kontrasta zastarevale u sudu

Analizom rada gradskih organa u vezi sa kontrolom kluba "Kontrast" utvrđeno je da je taj klub radio kao legalno uknjižen objekat.
Analizom rada gradskih organa u vezi sa kontrolom kluba "Kontrast" utvrđeno je da je taj klub radio kao legalno uknjižen objekat.

Kada je reč o kontroli radnog vremna, u poslednje tri godine podneta su 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Tri su zastarela kažu u Prekršajnom sudu, a procesuiranje ostalih je u toku. Iz Gradske kuće saopštavaju da je tokom 2008. godine bilo 17 prekršajnih prijava po tom osnovu, ali je samo za jednu plaćena kazna od 5.000 dinara. Za dve nije dokazana krivica, a čak 14 je zasterelo.

Kada je reč o kontroli buke na osnovu prijave građana, inspekcija je utvrdila da "Kontrst" poseduje ateste o merenju buke, te da je buka od muzičkih uređaja u dozvoljenim granicama. Poslednji put građani su se žalili na buku 23. marta ove godine, a procesuiranje ove prijave je u toku, kažu u Gradskoj kući.

Odlukom Gradske uprave za privredu 2010. godine u cilju preventivnog delovanja, povećane su kazne za nepoštovanje Odluke o radnom vremenu za ugostiteljske objekte. Do tada novčane  kazne bile su u rasponu od 250 dinara do 500 hiljada dinara, a sada, kazne su u rasponu od 2.500 dinara do milion.

U Gradskoj kući navode da je u cilju smanjenja rizika od požara Grad Novi Sad u prethodnom periodu doneo nekoliko mera iz svoje nadležnosti. Dodaju i da su inicijativu gradonačelnika Igora Pavličića, 2010. godine počele zajedničke koordinirane akcije u organizaciji policije u kojima su pored gradskih inspekcijskih službi, učestvovale i republičke i pokrajinske inspekcije, a sve sa ciljem kontrole zakonitosti rada ugostiteljskih objekta i sprečavanja narušavanja javnog reda i mira, u njima i oko njih. Tokom 2010. godine dva puta su realizovane takve akcije sa policijom, a dva puta u saradnji gradskih, pokrajinskih i republičkih inspekcija. U 2011. godini bilo je četiri akcije gradskih inspekcija u saradnji sa policijom, a u 2012. još dve.

Kako bi bio u mogućnosti da realizuje i  kontroliše neophodne preventivne bezbednosne mere kada je reč o radu ugostiteljskih objekata, Grad Novi Sad pokrenuće inicijativu da institucionalno dobije nadležnosti u tim oblastima.

U Gradskoj kući ističu da kada je reč o preduzimanju i kontroli preventivnih mera u vezi sa radom ugostiteljskih objekata, nadležnost resornih inspekcija Grada tiče se samo kontrole radnog vremena, privremenog zauzimanja javnih površina, odnosno zimskih i letnjih bašta, upotrebne dozvole građevinskog objekta i nivoa buke. Sve ostale kontrole ugostiteljskih objekata, u nadležnosti su pokrajinskih i republičkih inspekcija turističke, sanitarne, inspekcije rada i protivpožarne inspekcije.

  • Anja

    04.04.2012 15:09
    Neverujem u pravdu !!!
    Nije prvi put da se ovako nesto desilo par dana se prica o tome i kao menjacemo sistem kontrola i sprovodicemo zakone pa nista.Zalosno je da ovu situaciju neki koriste za svoje politicke promocije pa se sad nacalili da setaju od sahrane do sahrane.Ako su se prihvatili stolice ministara,gradonacelnika i ostalih visokih funcija izgleda da smatraju da treba samo da dobiju velike plate,pohvataju veze za buduce poslove kad nedo bog odu sa funcije,naplate sve sto se moze naplatiti,iskoristiti sve beneficije koje mogu dobiti,zaposle uzu i siru rodbinu i mnogo toga.A narod ko je ikad brinu o narodu zadnjih deset godina NIKO!!Ovi mladi ljudi koji su ovako tragicno nastradali treba da budu poslednja opomena svima nama da se promene ali pozitivne moraju sprovesti.Sva nasa deca moraju biti bezbedna na ulici,kaficu,diskoteci,skoli itd.Mozda uhapse jos rukovaoca kotlarnice,spremacicu,kafe kuvaricu.
  • 04.04.2012 13:15
    citat sa B92
    Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, rekao je sinoć da objekat u kome je bio smešten "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad.

    "Taj objekat ne samo da nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, već uopšte nije imao upotrebnu dozvolu za rad", rekao je on.
  • novosađanin

    04.04.2012 09:29
    kakvu tek ovaj ima vezu
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nakon-postavljanja-hidranta-zgrada-ostala-bez-vode.html



    http://www.youtube.com/watch?v=omg9o9OsoDU&feature=youtu.be


    ulica lilike bem 1a zemljište iza zgrade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti