Srušili mu kuću i napravili zgradu

Novosađaninu Miroslavu Bijeliću građevinska firma "Dijagonala" srušila je kuću i na tom mestu izgradila višespratnicu, bez prethodno potpisanog ugovora i otkupa.
Novosađaninu Miroslavu Bijeliću građevinska firma "Dijagonala" srušila je kuću i na tom mestu izgradila višespratnicu, bez prethodno potpisanog ugovora i otkupa, pišu Novosti.

Naime, i pored nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, "Dijagonala" je pre nekoliko godina od gradskih vlasti dobila svu potrebnu dokumentaciju za gradnju zgrade u Ulici Teodora Pavlovića 3.

Kako pišu Novosti, posle niza tužbi Vrhovni sud je poništio sve odluke novosadskih sudova i presudio u Bijelićevu korist, i naložio da se Bijelić upiše kao vlasnik polovine parcele. Međutim, nadležni mu ni posle presude najviše instance nisu vratili parcelu, ni isplatili odštetu, pa sad Bijelić nema stan u novoizgrađenom objektu.

Firma "Dijagonala" dobijala je ranije preko Službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada i Fonda za kapitalna ulaganja na tenderima, ali i van njih (uz samo pregovarački postupak), milionske poslove poput izgradnje novog Urgentnog centra, Kamenice II, renoviranja Srpskog narodnog pozorišta i Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva".

  • peki baki

    18.04.2013 22:57
    Inace doticni Bijelic je lezao u bajboku jedno 3 godine zbog nekih "poslova" sa naftom tako da to poprilicno govori okredibilitetu doticnog. Sto se tice suda-postupak pred Novosadskim sudom se vodio 9 (devet) godina, da bi vrhovni sud u Beogradu za nepunih godinu dana ekspresno ponistio presudu bez prava zalbe. Dalje , obratite paznju kako se ova ista vest prepisuje u svim medijima od reci do reci i to u zadnjih nedelju-dve dana zar vam to nista ne govori. Neko je otvorio sezonu lova...ah da i nije novosadjanin nego je iz B. Jarka.
  • KUPAC

    17.04.2013 11:18
    Sokirana gore procitanim tekstom odlucila sam da stanem u odbranu građevinskog preduzeća od kojeg sam kupila stan i u ciju poslovnost ne mogu da imam sumnje. Iako sam ugovor zakljucila jos u izgradnji , vrlo brzo nakon predaje kljuceva i useljenja sam uknjižila svoj stan i do današnjeg dana nisam imala nikakav problem. Danas su takvi investitori retkost.
  • semtex

    16.04.2013 22:51
    ?
    Jos jedan pajtosov vojvodjanski dusebriznik?Divna bi bila ta NDV,oligarhijska idila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti