Novosadski informativni portal 021

Zabava

Julije Cezar pretrpeo seriju moždanih udara?

Rimski imperator Gaj Julije Cezar je najverovatnije pretrpeo seriju malih moždanih udara, što bi moglo da objasni njegovo tmurno raspoloženje u poznijim godinama, tvrde lekari Kraljevskog koledža u Londonu.

Pivo zabranjeno u Indoneziji

U Indoneziji, državi sa najvećim brojem muslimanskog stanovništva u svetu, od danas je zabranjena prodaja piva i drugih niskoalkoholnih pića u manjim trgovinskim prodavnicama, dok je "oštriji" alkohol oduvek bio prokazan.

Izdavao stan od 1,5 metara kvadratnih

Apelacioni sud iz Pariza kaznio je sa preko 10.000 evra vlasnika stana od 1,56 metara kvadratnih, koji je 15 godina iznajmljivao taj prostor na mansardi u francuskoj prestonici po ceni od 330 evra mesečno, kao i agenciju koja je izdala taj prostor kao stambeni.

Pronađeno blago vredno 50 miliona dolara

Kompanija "Deep ocean research" izvukla je danas kod namibijske obale, sa dubine od 5.150 metara (2.000 metara dublje od mesta potonuća Titanika), tovar britanskog broda "City of Cairo".

Hrvatski specijalci upali u kuću na pogrešnoj adresi

Pripadnici specijalne jedinice policije u punoj opremi izveli su opsadu porodične kuće u zagebačkom naselju Gajinci, a akcija hapšenja bi bila savršena da nije bilo jednog propusta - odigrala se na pogrešnoj adresi, piše "Jutarnji list".

Sveštenik nosio Bibliju punu droge

Kada su u pitanju mesta na kojima sakrivaju drogu, krijumčarima očigledno ne nedostaje kreativnost, pa je tako prošle godine na madridskom aerodromu uhapšen "sveštenik" koji je drogu sakrio u Bibliju, kao i "invalid" kome je droga bila u "veštačkoj nozi".

Ovo je zabranjena fotomontaža Putina

Ruska federalna agencija za nadziranje komunikacija, informativnih tehnologija i masovnih medija (Roskomnadzor) proglasila je ilegalnom fotografiju na kojoj Putin jaše kolibrija jer "prikazuje javnu ličnost onakvom kava nije".