Jedine žene vatrogasci u Srbiji dobile diplome

U Kraljevu je danas 20 članica jedinog organizovanog Ženskog dobrovoljnog vatrogasnog društva u Srbiji dobilo diplome posle završene obuke.

Obuka je bila uslov za formiranje Ženske vatrogasne jedinice. Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva Lidija Pavlović izjavila je da je to prvo Žensko vatrogasno društvo kako u Srbiji, tako i u regionu i da okuplja žene iz kraljevačkih sela Vitkovac, Milakovac i Pečenog.

Na pitanje kako su povodom angažmana reagovali članovi porodice, jedna od članica vatrogasne jedinice Danka Ristović iz sela Vitkovac kazala je da nisu imali nikakvih problema. "Kada je krenula akcija našeg organizovanja, želela sam da se pored svakodnevnih poslova priključim Ženskom vatrogasnom društvu i imala sam podršku supruga", kazala je Danka Ristović.

Predsednik udruženja Bojan Milutinović, u saradnji sa vatrogasnim savezom, bio je organizator obuke prvih žena vatrogasaca u Srbiji, kao i inicijatior njihovog udruživanja.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić prilikom dodele diploma o završenoj vatrogasnoj obuci, obećao je prvim ženama vatrogascima u Srbiji da će u saradnji sa bratskim gradom Mariborom uložiti napor kako bi jedino Žensko vatrogasno društvo u Srbiji dobilo vatrogasno vozilo.

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.