Nikolić renovira stolariju i parket u svojim odajama

Predsednik Tomislav Nikolić namerio je da sanira parket i zameni stolariju u svojim odjama i da za to iz državne kase izdvoji 2,7 miliona dinara.

Sudeći po planiranim nabavkama za 2016, ova godina će za Predsedništvo, Vladu i ministarstva biti u znaku ulepšavanja, ića i pića. U planu se tako navodi da će samo zamena stolarije u "kabinetskom prostoru Predsedništva" koštati 1,8 miliona dinara, dok će za sanaciju parketa u svečanoj sali Predsedništva poreski obveznici izdvojiti dodatnih 960.000.

Modernizaciji odaja najviših državnika tu nije kraj, jer je planiran i tender za dopunu video-nadzora u zgradi Vlade. U Nemanjinoj 22-26, gde se nalaze ministarstva prosvete, poljoprivrede i zdravlja, planirana je sanacija krova i bravarije, kao i modernizacija liftova. Na spisku za nabavku nalaze se i najkvalitetnije meso, rakija, vino, pivo, voće i povrće, ali i egzotične stavke, kao što je "rezano, sobno i dekorativno cveće".

Iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja je potvrdila naša saznanja, objašnjavaju da oni obavljaju poslove za potrebe Vlade, ministarstava, posebnih organizacija i drugih državnih organa. - U našem domenu su i ugostiteljsko-protokolarni poslovi prilikom poseta stranih delegacija u objektima Vlade, Predsedništva, Skupštine, Palate "Srbija". Tada usluge moraju da budu na najvišem nivou kvaliteta - navode u Upravi.

U Predsedništvu kažu da se radi o uobičajenim poslovima održavanja zgrade. "Generalni sekretarijat predsednika ukazao je Upravi za zajedničke poslove da je nužno uraditi sanaciju oštećenih delova stolarije u salonima, kao i dela parketa u svečanoj sali", naveli su u Predsedništvu.

Vladimir Goati iz "Transparentnosti Srbija" smatra da je renoviranje državnih zgrada u uslovima krize "krajnje neprimeren gest". "Ne kažem da popravke nisu potrebne, ali sigurno nisu primerene u vreme kada se teško živi i kada su plate i penzije smanjene", kaže Goati.

Autor: Blic

  • majstor

    20.02.2016 09:05
    izbori
    to je da se uzme neka crkavica dok je jos na vlasti
  • mile

    20.02.2016 07:32
    Kad se vec sa njim brukamo nek ostalo bude u redu.
  • Uros

    20.02.2016 07:28
    I sta sad ! Jel' to kao neka vest ! U naslovu ; Nikolic a ne predsednik Republike Srbije Nikolic , renovira stolariju i parket u svojim odajama . Dok dalje u tekstu pise da su to planirani radovi za 2016 godinu . Naravno da je u ovoj nazovimo nekakvoj vesti bitan samo naslov koji treba da izazove negativnu reakciju , sto se po komentarima i vidi . Meni smeta tendencioznost ovakvog pisanja i zato se javljam .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija