Advokat od vojvođanskog privrednika pokušao da iznudi milion evra

Policija je uhapsila advokata Iliju Š. (65) koji je osumnjičen da je pokušao da iznudi milion evra od jednog vojvođanskog privrednika.

Osumnjičeni je uhapšen na autoputu Batrovci - Beograd na području Rume u blizini motela, u trenutku kada je od oštećenog primio prvu ratu dogovorenog novca, u iznosu od 200.000 evra.

Kako piše "Blic", Ilija Š. je iskoristio poznanstvo sa svojom žrtvom i doveo ga u zabludu da Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu, u saradnji sa Haškim tribunalom, planira da podigne optužnicu protiv njega, zbog čega je navodno potrebno da skupi milion evra kako bi se podmazali ljudi iz pravosuđa.

Njih dvojica se navodno znaju iz Podravske Slatine iz Hrvatske, odakle su izbegli za vreme rata. Znao je i da je žrtva bila svedok u slučaju "Škorpioni", koji je vođen u Tužilaštvu za ratne zločine.

Kada je žrtva pokušala da mu objasni da nema ni prekršaj u dosijeu i da ne zna odakle sad optužnica, advokat ga je podsetio da se i na Kosovu niotkuda podižu optužnice protiv Srba, ali i na aktuelna dešavanja sa Hagom i njihovu nepredvidivost.

Osumnjičeni advokat je na kraju pristao da se nađu na 600.000 evra u tri rate. Međutim, žrtva se požalila rođaku koji je pravnik, i koji ga je nagovorio da ode u policiju. Ispostavilo se da ne postoji nikakav predmet u tužilaštvu.

Iliji Š. je određeno zadržavanje do 48 časova. On će uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Autor: 021, Blic

  • KUM I

    20.02.2016 18:03
    ODAKLE
    Odakle"izbeglici privredniku" 600hiljada evra ?Aloooo jel on to imao ondje stek od milion il je negde odje"ZARADIJA"?to je pitanje a ADVOKAT ZNA ODGOVOR .
  • 600k

    20.02.2016 12:10
    nije ništa pogrešno uradio sigurno, samo tako ima 3x po 200k evra da plati ucenu... jednio ako je u dosluhu sa murijom i tužilaštvom od njih dobio pare u šta iskreno sumnjam...
  • Kvazimodo

    20.02.2016 10:55
    Jeste, bas tako... Mora da je privrednik pravo nevinasce i naivko kada tako lako daje 600k eur. Taj je debelo zgresio ranije a advokat to zna. Svi znamo da su svi ti bogati najvece cicije u placanju i da su zato i bogati. Covek koji ima 200k eur u kesu ima jos bar 50 puta toliko u raznim drugim stvarima. Covek koji kod nas u privredi zaradi te parice nije naivcina vec jako veliki namazanko, koji svoje pare neda lako bez da je to jako isplativo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija