Danas počinje štrajk u FAP-u

Zaposleni u Fabrici automobila Priboj (FAP) najavili su da će danas početi generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, jer su pregovori sa Vladom Srbije prošle sedmice bili neuspešni.

Predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević kazao je da najavljeni štrajk nema nikakvu drugu svrhu, osim pokušaja omogućavanja funkcionisanja FAP-a i održavanja egzistencije zaposlenih.

On je kazao da je razlog štrajka kašnjenje u isplati zarada kao i predlog Vlade Srbije da se radni staž poveže u minimalnom iznosu samo onim radnicima koji su napustili preduzeće.

Prema rečima Mrševića, radnicima su od oktobra prošle godine isplaćene samo dve plate iako im je bilo obećano da će im zarade od tada biti isplaćivane u kontinuitetu, a do tada im je već kasnila isplata devet zarada.

"Razlog pokretanja generalnog štrajka je i potpuna neizvesnosti dalje sudbine FAP-a, odnosno, šta će biti sa fabrikom i radnicima nakon 31. maja ove godine, kad prestaje zaštita od naplate poverilaca", kazao je on.

Mršević je naveo da je u FAP-u zaposleno 650 radnika, a sa zavisnim preduzećima ih ima oko 900.

Autor: Beta

  • Čvarkov

    23.02.2016 17:58
    Sisu
    A ja mislio da je njihov problem resen dolaskom investitora. Tako objavio premier na svim javnim servisima. znači novinari LAŽU!
  • VladaN

    23.02.2016 14:44
    Čemu ovo?
    Zašto štrajkujete' Idite pravo kod lažljivog premijera i pitajte ga šta je sa investitorom koga je "već doveo"?
  • tzinick

    23.02.2016 11:38
    Nezahvalnici ... a doveo im vizionar sisu da ih spase ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.