VIDEO: Šta se nalazi na vrhu Keopsove piramide?

Strogo je zabranjeno penjati se na piramide u Egiptu. Pokušate li, osim što možete da poginete, zbog oštećenja tih spomenika možete da dobijete i do tri godine robije u zatvoru.

To, međutim, nije zaustavilo nemačkog blogera Andreja Sijesijelskog iz Minhena, koji je bez pardona krenuo da se penje na Keopsovu piramidu u Gizi.

Osamnaestogodišnjak se nije obazirao na povike drugih turista, ali i policije, jer ih, kako je napisao na svom blogu, nije razumeo s obzirom na to da su govorili na arapskom.

Svoj uspon na 4.500 godina staru Veliku piramidu u Gizi zabeležio je kamerom. Do vrha 146 metara visoke piramide trebalo mu je svega osam minuta, a za silazak nešto više, čak 20 minuta jer, kako je napisao “Sigurnost je na prvom mestu”.

Pogledajte kako izgleda pogled sa vrha Kepsove piramide.

  • Tamo Amo

    30.01.2016 20:28
    Samoživi kreten. Samo nastavlja ružnu sliku koju ostavljaju beli turust. Naravno da nije dobio tri godine zatvora, već je pušten sa brisanje fotografija. Trebalo je za primer da dobije zatvor. Lepo bi se tamo proveo. Zamislite da svaki turista poželi malo da se popne, za par hodina bi bila oštećena do neprepoznatljivosti.
  • Lexv

    30.01.2016 19:58
    Jos kad bi novinari znali da na slici koju su stavili nije Keopsova vec Kefrenova piramida...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.