Potrošačke cene porasle u oktobru

Cene proizvoda i usluga u oktobru ove godine, u odnosu na septembar u proseku su više za 0,7 odsto.
Indeksi potrošačkih cena definišu se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju, navodi se u saopštenju.
 
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u oktobru 2016. godine, u odnosu na prošli mesec, rast cena je zabeležen u grupama Rekreacija i kultura od 2,6 odsto, stan, voda, električna energija, gas i druga goriva za 1,5 odsto, odeća i obuća za 1,1 odsto.
 
Hrana i bezalkoholna pića i obrazovanje porasli su za po 0,6 odsto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i transport za po 0,4 odsto i testorani i hoteli za 0,3 odsto, navodi se u saopštenju.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.