Proizvođač čokoladica "Mars" kupuje veterinarsku kompaniju

Kompanija Mars, poznata po čokoladicama, kupiće kompaniju za zdravlje kućnih ljubimaca VCA za oko 7,7 milijardi dolara.
Mars će platiti 93 dolara po akciji VCA, što je za 31 odsto više od njihove vrednosti po zatvaranju berze u petak. Akcije VCA skočile su za više od 28 odsto pre današnjeg otvaranja berze.
 
Dve kompanije saopštile su danas da dogovor obuhvata i 1,4 milijarde dolara duga. VCA poseduje skoro 800 veterinarskih klinika i 60 laboratorija u SAD i Kanadi.
 
Mars proizvodi čokoladice "mars", "milki vej", "snikers" i "tviks", poseduje i brend Rigli (Wrigley), ali i kompaniju Viskas (Whiskas) koja proizvodi hranu za mačke.
 
Za kupovinu VCA potrebno je i odobrenje akcionara te kompanije, a VCA će prema dogovoru raditi kao zasebna jedinica u Marsovom poslovanju povezanom sa zdravljem kućnih ljubimaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija