OTP banka kupila Vojvođansku banku

Mađarska OTP banka kupila je danas sto odsto vlasništva u Vojvođanskoj banci i NBG lizingu za 125 miliona evra.
OTP banka kupila Vojvođansku banku
Foto: Pixabay
Predstavnici Nacionalne banke Grčke (NBG) i OTP banke Srbija potpisali su sporazum o prodaji Vojvođanske banke i NBG Leasing-a i ostalih izloženosti NBG Grupe u Srbiji, piše N1.
 
Dogovoreni iznos za akcijski kapital Vojvođanske banke i NBG Leasing-a iznosi 125 miliona evra. Kao rezultat preuzimanja, tržišni udeo OTP banke Srbija će se povećati na 5,7 procenata, te će stoga postati sedma najveća banka na srpskom tržištu.
 
"Poslednjih godina OTP banka Srbija ostvaruje kontinuirani rast, a naša su očekivanja da će se ovaj pozitivan trend nastaviti potpomognut ovim preuzimanjem", rekao je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP Banke Mađarska i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija.
 
Sa tržišnim učešćem od 4,2 odsto bilansne aktive bankarskog sektora na kraju 2016. godine, Vojvođanska banka je deveta po veličini banka u Srbiji sa značajnom bazom klijenata iz segmenta stanovništva, a kao univerzalna banka takođe i aktivni učesnik u segmentu pravnih lica .
 
U 2016. godini, ukupna aktiva Vojvođanske banke je iznosila 1.173 miliona evra, uz ukupno stanje kredita od 810 miliona evra. U protekle dve godine, banka je ostvarila prinos na sopstveni kapital (ROE) od 1,9 odsto i 2,3 odsto.
 
Vojvođanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija