Šarčević: O dugu prosvetarima iz 2014. uskoro s premijerkom

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će ovih dana zakazati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu pogrešno obračunatih naknada za godišnji odmor prosvetara za 2014. godinu i o standardu i statusu prosvetnih radnika.
Na pitanje novinara da li će vratiti novac zaposlenima u prosveti zbog pogrešno obračunate naknade, Šarčević je podsetio da je taj problem bio i prošle godine, te da je tada intervenisao, jer je bilo očigledno da je došlo do greške.
 
- Vlada je tada vratila novac u roku od 15 dana - podsetio je ministar. Kako kaže, prosvetari su kasno primetili i objavili da sličan problem postoji i za 2014.
 
- Mi već tri meseca sa svim sindikatima istražujemo koliko je sama informacija tačna. U celu priču smo uključili i ministarstva finansija, državne uprave, rada, lice za mirno rešavanje problema i niko ne može da odgovori da li to treba da se da - rekao je Šarčević.
 
- Mi nemamo taj novac, da imamo dali bismo ga - ponovio je ministar i dodao da će imati sastanak sa premijerkom verovatno ovih dana na tu temu. Na navode da su sindikati najavili tužbe kako bi sprečili zastarevanje slučaja, Šarčević je rekao da na to svako ima pravo.
  • Brana Radovic

    21.08.2017 15:04
    Plate???
    Gospodim nas ministar nam je i ovog meseca smanjio plate za nekoliko hiljada dinara sa obrazlozenjem da smo na godisnjem odmoru. Prvo neka nam vrati ovo sto nam je sad uzeo, pa onda neka vraca iz 2014. Gde se to plate uveliko smanjuju kada ste na odmoru? Ni u jednom sektoru javnog preduzeca to ne postoji. Dokle ide ponizenje i degradacija prosvetara? Za svojih 29 god.staza ovo nikada nije bilo ovako....
  • Racunovodja

    16.08.2017 20:44
    I opet isto
    Nije to nista strasno za ministra plate su dobro obracunate svih godina ali su uprave za obrazonja smanjile kvote.Takodje i ove godine je uradjeno isto pa je prosveta dobila 1000 do 2000 din manje.Sve je to sarena laza
  • Mile

    16.08.2017 20:24
    Zaista nema za sve. A zna se za koga ima a za koga nema. A i penzioneri su izvor nepresušni za sve one za koje treba da ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija