Singapur i dalje najskuplji za život

Već četvrtu godinu polugodišnje istraživanje Economic Intelligence Unita (EIU) pokazalo je da je isti grad najskuplji za život - Singapur.
Singapur i dalje najskuplji za život
Foto: Pixabay

U izveštaju EIU-a o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mesta, što se pripisuje oporavku japanskog jena.

Osim vodećeg Singapura, tu su i drugoplasirani Hongkong, Tokio, Osaka i Seul na četvrtom, petom i šestom mestu. Između njih se na treće mesto smestio najskuplji evropski grad, Cirih, a sedmi je još jedan švajcarski grad, Ženeva.

Pariz je na osmom mestu i najskuplji je grad evrozone i EU, iza njega je jedini američki predstavnik, Njujork, a prvih deset zaokružuje Kopenhagen.

EIU ovu listu objavljuje svakih šest meseci, upoređujući cene 160 proizvoda i usluga, poput cena hrane, stanovanja ili prevoza. Život je, prema ovom istraživanju, najjeftiniji u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloreu, Karačiju i Alžiru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.