Oko 17.000 građana Srbije prima platu u firmama iz SAD

Oko 17.000 građana Srbije danas prima platu u američkim kompanijama.
Oko 17.000 građana Srbije prima platu u firmama iz SAD
Foto: 021
To je rečeno na tribini "Američke investicije u Srbiji - politika i ekonomija na dva koloseka" održana na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, u organizaciji časopisa "Srpska ekonomija".
 
"Američke investicije dolaze i dobrodošle su u Srbiju, koja je na mapi internacionalih investicija i američki investitori su zadovoljni. Dobar glas daleko se čuje, a loš još dalje", rekao je američki ambasador Kajl Skot.
 
Ono što ambasador ističe kao najveće slabosti Srbije u očima investitora jeste pravni sistem, koji, prema njegovim rečima, ne uliva veru, zatim korupcija u zdravstvu i ostalim oblastima i loše regulisani procesi javnih nabavki. 
 
Predsednik Američke privredne komore (Amčam) Zoran Petrović se saglasio sa ambasadorom i dodao da i Amčam isto tako pokušava da ukaže na probleme i način njihovog rešavanja. Kao najveći problem ističe postojanje sive ekonomije, koja se može smanjiti isključivo pojačanom naplatom poreza. Petrović rešenje vidi u razvoju privatnog sektora. 
 
"Privatni sektor donosi poslove. Važno je da privatna ekonomija postane većinska, jer u tom slučaju svi poštuju pravila. Nužno je promeniti i način organizacije poreske službe i javnih nabavki. Javni dug se smanjio. Devizni kurs je stabilan. I stopa inflacije nas sada svrstava u normalne države. To je potencijal. Članice AmCham-a investiraju i investiraće", zaključio je Petrović. 
  • BELENYI

    22.11.2017 10:59
    OOOOOOOOO
    Opa Bajo ! Udrite sada po njima svom silom i očerupajte ih do gole kože ! Nacifrajte im poreza i poreza i poreza da ga plaćaju do mile volje !
  • Обсервер

    22.11.2017 09:35
    Имате ли и мало душе ?
    Игледа да сте се г Петровићу слизали са Вашим послодавцима, испрали су Вам мозак, па размишљате као они. Има ли ту негде места за социјално социолошку државу, раднике(робове), њихове потребе, синдикате, напредак здравства и тд ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija