Sindikat: Amazon se igra sa zdravljem svojih radnika

Sindikati radnika Amazona u Nemačkoj i Italiji pozvali su danas na štrajk da bi skrenuli pažnju na svoje uslove rada povodom "crnog petka", dana ogromnih popusta na koji stiže rekordan broj porudžbina iz celog sveta.
Sindikat: Amazon se igra sa zdravljem svojih radnika
Foto: Pixabay
"To je za nas najbolji dan da izvršimo pritisak na poslodavca koji nas godinama ignoriše, a problemi zaposlenih, posebno zdravstveni, česti su u Nemačkoj, kao i u ostatku sveta", rekao je portparol glavnog nemačkog sindikata u uslužnim delatnostima Tomas Fos.
 
U Nemačkoj se poziv na štrajk odnosi na šest Amazonovih lokacija, ali je Fos naveo da to nažalost neće dovesti do potpune paralize nemačkih porudžbina. Sindikat okuplja oko 35 odsto zaposlenih u Amazonu Nemačka i zahteva primenu prvog kolektivnog ugovora sa američkim gigantom, fokusiranog na zdravlje zaposlenih.
 
"Amazon se igra sa zdravljem svojih radnika, pritiska ih da rade više, a ocene učinka i nadzor su stalni, dok je vreme za oporavak nedovoljno", saopštio je sindikat.
 
U Italiji su radnici distributivnog centra u Kastel San Djovaniju danas štrajkovali. Menadžment Amazona Italija uverava da ostaju "fokusirani na cilj što brže isporuke klijentima na 'crni petak' i narednih dana".
 
"Održavamo kontakte sa predstavnicima zaposlenih i sindikatima a zaposlene ohrabrujemo da komentare, pitanja i brige iznesu vodji tima", navodi se u saopštenju.
 
Francuski sindikat CGT se nije pridružio štrajku.
 
Prošlogodišnji "crni petak" je u SAD oborio rekord u onlajn prodaji sa zaradjenih tri milijarde dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.