Bahrein objavio najveće otkriće nafte i gasa u svojoj istoriji

Kraljevina Bahrein je danas saopštila da je otkrila najveće naftno i gasno polje u istoriji te male države u Zalivu.
Bahrein objavio najveće otkriće nafte i gasa u svojoj istoriji
Foto: Pixabay
Nije data informacija o veličini novog polja nafte i gasa, niti o mogućem datumu početka proizvodnje. Međutim, zvanična agencija BNA je citirala vlasti koje procenjuju količine na "mnogo puta" veće od poznatih rezervi Bahreina.
 
Postojeće naftno polje u Bahreinu je samo jedno, kao jedinstven depozit sa rezervama od samo nekoliko stotina miliona barela sirove nafte. Bahrein je najmanji proizvođač nafte i gasa među šest zemalja članica Saveta za saradnju u Zalivu (GCC), koji obuhvata i Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Kuvajt, Oman i Katar.
 
Naftno polje u Bahreinu je prvo otkriveno u Zalivu i daje oko 50.000 barela dnevno, kao i 28,3 miliona kubnih metara gasa dnevno. Malo kraljevstvo, čijih 80% prihoda potiče od nafte, ispumpava dodatnih 150.000 barela na dan iz naftnog polja "Abu Safa" koje deli sa svojim velikim susedom, Saudijskom Arabijom.
  • Žika

    02.04.2018 01:52
    Cena nafte
    Nadajmo se da će to dovoljno povećati ponudu nafte i da će dovesti do smanjivanja cena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija