Profit Facebooka raste uprkos skandalu

Facebookova kvartalna prodaja je porasla za gotovo 50 odsto uprkos skandalu s privatnim podacima korisnika.
To su prvi rezultati koje je društvena mreža objavila nakon velikog skandala.
 
Facebook je saopštio da je prihod u prva tri meseca ove godine porastao na 11,9 milijardi dolara u poređenju s prethodnih osam milijardi dolara.
 
"Uprkos tome što se suočavamo s važnim izazovima, naša zajednica i biznis su zabeležili snažan početak 2018. godine. Kompanija i dalje analizira našu odgovornost", izjavio je direktor i osnivač Facebooka Mark Zakerberg.
 
Iz Facebooka navode da je prihod od oglašavanja porastao na 11,7 milijardi dolara u tri meseca do kraja marta, dok je prihod u istom periodu prošle godine iznosio 7,8 milijardi dolara. Porastao je i profit u prvom kvartalu i iznosi 4,9 milijardi dolara u poređenju sa tri milijarde iz prošle godine.
 
Facebook se u martu našao u centru ogromnog skandala koji se odnosi na privatne podatke korisnika u koji je umešana i politička konsultantska kompanija Cambridge Analytica. Facebook je priznao da je sa pomenutom kompanijom podelio podatke 87 miliona korisnika Facebooka.
 
Prosečan broj dnevno aktivnih korisnika Facebooka u martu je povećan na 1,45 milijardi, a to znači povećanje od 13 odsto u odnosu na prošlu godinu. Prosečan broj mesečno aktivnih korisnika u martu je takođe povećan za 13 odsto i iznosi 2,2 milijarde. Broj zaposlenih je takođe povećan za čak 48 odsto na ukupno 27.742.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.