Facebook ulaže milijardu dolara u centar za čuvanje podataka

Američki internet gigant Facebook objavio je da namerava da uloži 1,02 milijardi dolara za centar za čuvanje podataka u Singapuru, koji će biti prvi te kompanije u Aziji i 15. na svetu.
Struja za Centar koji treba da počne da radi oko 2022. biće obezbeđena iz obnovljivih izvora energije, a zgrada će biti prilagođena tropskoj klimi Singapura. U njemu će biti serveri američkog tehnološkog giganta i njegove tehničke službe, rekao je novinarima Tomas Farlong, potpredsednik Facebook-a za infrastrukture centara podataka. 
 
Objekat od 170.000 kvadratnih metara imaće 11 spratova i biće projektovan da bude otporan na visoke temperature u Singapuru s novim sistemom hlađenja koji koristi vodu, a ne vazduh, i biće prilagođen na vlažnost. 
 
Facebook je počeo da učestvuje u razvoju sopstvene infrastrukture da bi ona bila bolje prilagođena njegovim potrebama i da bi ojačao bezbednost podataka. 
 
Kompanija koja je krajem juna imala 2,23 milijarde aktivnih korisnika, izabrala je Singapur zbog njegove solidne infrastrukture, kvalifikovane radne snage i povoljne investicione klime, rekao je Farlong. 
 
Kompanija Google takođe je izgradila dva centra za podatke u Singapuru i objavila je da tu planira da izgradi i treći, s ukupnim investicijama od 850 miliona dolara.
  • Borg

    09.09.2018 14:27
    Ja sam presrecan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija