Suosnivači Instagrama napustili kompaniju

Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram Kevin Sistrom i Majk Kriger saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost".
Suosnivači Instagrama napustili kompaniju
Foto: Pixabay
Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više od milijardu korisnika.
 
BBC prenosi da su osnivači napustili kompaniju u vreme kada su postojale tenzije u odnosu sa rukovodstvom Facebook-a.
 
Popularnost Instagrama značajano je porasla u vreme kada upotreba osnovnih funkcija Facebooka stagnira. Zbog toga se društvena mreža našla pod pritiskom da izvuče što više novca od svojih korisnika dodavanjem novih funkcija. Komentatori navode da je takav pristup protivan originalnom fokusu Instagrama na jednostavnost.
 
Sistrom i Kriger pokrenuli su vebsajt za razmenu slika 2010. godine i nastavili da upravljaju ovim servisom nakon što ih je kupio Facebook.
 
"Sada smo spremni za novo poglavlje. Gradnja novih stvari zahteva korak unazad, razumevanje onoga što nas inspiriše i povezivanje toga sa onim što je potrebno svetu. To je naš plan", saopštio je Sistrom.
 
Direktor Facebook-a Mark Zakerberg saopštio je da Instagram odražava "kombinovane talente" svojih osnivača i da je mnogo naučio od njih u prethodnih šest godina.
 
Sistrom i Kriger, koji su u tridesetim godinama, upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Stenfrod. Oni su 2010. godine napravili aplikaciju Instagram samo za telefone iPhone, a inspirisale su ih stare polaroid fotografije.
 
Instagram je imao oko 30 miliona korisnika 2012. godine, kada ih je kupio Facebook.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.