Opel uhvaćen u prevari prilikom testiranja štetnih gasova

Nemački proizvođač automobila Opel moraće da povuče 100.000 vozila zbog eksperimentisanja i ugradnje softvera za lažiranje emisije štetnih gasova.
Opel uhvaćen u prevari prilikom testiranja štetnih gasova
Foto: Pixabay
Nemačka agencija za transport i saobraćaj KBA navela je da je nakon otkrivanja softverskih uređaja na nekoliko modela ustanovljeno da su oni nezakoniti.
 
Inače, ti modeli na tržište je trebalo da stignu sa najnovijim EURO 6 dizel motorima koji uz napredne tehnologije garantuju znatno manju emisiju štetnih gasova i koji su u skladu sa evropskim emisionim standardima, piše Netokracija.
 
Podsetimo, ove godine je takođe otkriveno da je nemački gigant Dajmler, proizvođač Mercedesa, manipulisao rezultatima testova, a 2015. je isti slučaj bio i sa Folksvagenom.
  • /

    20.10.2018 10:32
    /
    Nije u pitanju kvalitet,već kvantitet.Dobro utvrđeno gradivo.
  • Putnik

    19.10.2018 09:58
    Kod nas ti na, novog, Fiat Punta ne stave dobro vrata na auto pa ne mozes nista tim povodom da ucinis a u svetu se cimaju oko kolicine stetnih gasova u vazduhu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija