Slika Baskijata dostigla 110,5 miliona dolara

Rad Žan-Mišela Baskijata iz 1982. godine dostigao je rekordnu vrednost od 110,5 milona dolara na aukciji američke kuće Sotbi u Njujorku.
Sliku "Untitled" iz 1982. sinoć je kupio 41-godišnji japanski biznismen Jusaku Maezava koji je i ranije dao rekordnu cenu za Baskijata.
 
Maezava planira da eksplozivnu sliku lica lobanje, ulje, akril i sprej na platnu, izloži u rodnom gradu Čibi.
 
Neo-ekspresionista Baskijat bio jedan od najuglednijih američkih umetnika 1980-ih.
 
Postao je poznat po grafitima i prepoznatljiv po jarkim bojama i socijalnoj poruci. Umro je od prekomerne doze heroina u 28. godini, 1988. godine.
  • hmm

    19.05.2017 17:32
    super je umetnost, ali tolike pare za sliku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.