Za hakovanje Pentagona nagrada 150.000 dolara

Američko Ministarstvo odbrane pozvalo je hakere da se infiltriraju u Pentagon i tako osvoje nagradu od 150.000 dolara.
Takmičenje nazvano "Hack the Pentagon" (Hakujte Pentagon) poziva hakere da pokušaju da probiju sigurnosne sisteme i na taj način pronađu njihove slabosti, prenosi RT.
 
Registacija je otvorena, a pilot program će trajati od 18. aprila do 12. maja.
 
Takmičenje pruža priliku hakerima da se slobodno infiltriraju na vladine sajtove, za šta je inače predviđena ozbiljna kazna.
 
Naravno, ukoliko želite da učestvujete morate da se prijavite FBI-u, da imate američki broj socijalnog osiguranja, da vam je dozvoljeno da radite u SAD i da se dobrovoljno podvrgnete sigurnosnim proverama.
 
Kompanije kao što su Fejsbuk i Gugl imaju slična takmičenja za testiranje svojih bezbednosnih programa, a ovo je prvi put da nešto tako organizuje američka vlada. 
 
Autor: Ekonomske vesti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija