Čemu nas uči gubljenje vremena na internetu

Kurs kreativnog pisanja pokazao je da nas izgubljeno vreme provedeno na internetu može ipak naučiti nečemu.

Pisac na Univerzitetu u Pensilvaniji i konceptualni umetnik Kenet Goldsmit održao je kurs kreativnog pisanja pod nazivom “Wasting time on internet“.

Studenti su na kursu i radili samo to - testirali monotoniju interneta. Zahvaljujući društvenim mrežama, grupa studenata je učila korake improvizovang plesa, radila testove poverenja i istraživala modernu prirodu sebe i drugih ljudi.

“Teoretičari tvrde da nas internet čini glupima, ali nešto magično se dogodilo kada su moji studenti ’gubili’ vreme zajedno – zajedno su postali kreativniji“, kaže pisac.

Goldsmit je otkrio sve o kursu u svojoj novoj knjizi “Wasting time on internet“. On brani konstantnu upotrebu interneta i dodaje: “Kažu da postajemo sve manje socijalni; ja kažem da se ljudi na internetu socijalizuju sve vreme. Kažu i da ne čitamo; ja bih rekao da čitamo sve vreme – onlajn.“

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija