Google i Facebook optičkim kablom povezuju LA i Hongkong

I Facebook i Google su blokirani u kopnenom delu Kine, ali sada ulažu novac u povezivanje Los Anđelesa i Hongkonga, zasebnu kinesku teritoriju na kojoj može da se pristupi njihovim platformama i gde su u službi osnovnih internet servisa u Aziji.

Facebook i Google će do Kine ispod Pacifika provući skoro 13.000 kilometara dugačak kabel kako bi obezbedili super brzi prenos podataka.

Umesto da se oslanjaju na telekom kompanije koje bi pružile neophodnu infrastrukturu i prenosile informacije širom sveta, tehnološke kompanije to sve češće obavljaju samostalno.

Facebook već radi na postavljanju kabla za prenos podataka u Atlantskom okeanu, a nova linija ispod Pacifika mogla bi da postane operativna 2018. godine i predstavljaće šestu podvodnu liniju u kojoj će učestvovati Google.

Najnoviji projekat imaće veću propusnost podataka nego svi njegovi prethodnici i imati kapacitet manevrisanja od 80 miliona istovremenih konferencijskih poziva visoke rezolucije među kontinentima.

Finansijski detalji još nisu poznati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija