Gugl u tajnosti pravi cepelin

Osnivače kompanije Gugl očito mame visine.
Gugl u tajnosti pravi cepelin
Foto: 021

Dok Leri Pejdž ulaže u leteće automobile, Sergej Brin zaokupljen je idejom o ogromnom cepelinu koji se u tajnosti gradi u istraživačkom centru NASA.

Pre tri godine Brin je video fotografije dirižabla "USS Macon" koji je Ratna mornarica SAD koristila od 1933. do 1935. godine. Tako je došao na ideju da napravi svoj cepelin. Makon je inače bio dirižabl dug skoro 240 metara.

Još nije poznato šta će Brinu takva letelica, ali se zna samo to da je Gugl još 2014. godine na 60 godina unajmio od NASA vojno-civilni aerodrom Mofet. Poznato je i to da projekat Brinovog cepelina vodi dr Alan Veston, koji je još 2013. izjavio da radi na cepelinu.

Transport letelicama razmatra i kompanija Amazon. U decembru prošle godine objavljena je vest da je Amazon patentirao lebdeća skladišta, i to na visinima od 14 kilometara, te da će se roba do njih i od njih prevoziti dronovima.

  • ja

    02.05.2017 12:46
    dobro je da je u tajnosti. zamislite da nije tako, vec bi razni internet portali pisali o tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija