Facebook lagao, EU ga kaznila sa 110 miliona evra

Evropska unija kaznila je kompaniju Facebook sa 110 miliona evra zbog davanja obmanjujućih informacija u vezi sa kupovinom aplikacije WhatsApp, sistema za slanje poruka na mobilnim telefonima.
Facebook lagao, EU ga kaznila sa 110 miliona evra
Foto: 021.rs
Evropska komisija saopštila je da je Facebook, kada je obavestio Komisiju o preuzimanju WhatsApp 2014. godine, naveo da neće moći da "uspostavi pouzdano automatsko prepoznavanje" korisničkih naloga iste osobe na društvenoj mreži i u aplikaciji.
 
Ipak, WhatsApp je 2016. godine ponudio mogućnost da korisnik poveže broj mobilnog telefona sa profilom na Facebooku, saopštila je Evropska komisija. 
 
Evropska komesarka za konkurenciju Margret Vestager rekla je da je kazna adekvatna i da služi kao sredstvo odvraćanja. Ona je kazala da "Komisija mora da bude u mogućnosti da donosi odluke o efektima spajanja (kompanija) na konkurenciju, na osnovu potpunog poznavanja činjenica".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija