Facebook uvodi dugme za krizne donacije

Facebook će omogućiti svojim korisnicima novi način pomoći nakon velikih katastrofa: stvarno dugme za donacije.
Facebook uvodi dugme za krizne donacije
Foto: Pixabay

Kompanija je pre nekoliko meseci predstavila "Centar za odgovor na krizne situacije" kako bi pružila korisne informacije žrtvama, ali i pomogla njihovim prijateljima i porodici da se prijave na njih. Dugme za donacije je najnoviji korak u pružanju pomoći žrtvama.

Kompanija Facebook će sarađivati sa neprofitnom organizacijom "Global Giving" koja radi sa partnerskim organizacijama kako bi pronašla najbolje načine distribucije sredstava. Na taj način korisnici Fejsbuka i entuzijasti mogu da uplaćuju novac za krizno područje bez izbora određene organizacije.

Aša Šarma, menadžer za društvenu odgovornost kompanije Facebook, izjavio je da se nada da će taj alat povezati entuzijaste i donatore sa područjima koja imaju najveće potrebe.

"Nakon katastrofe, ljudi u pogođenim područjima često imaju ogromne potrebe za pomoći za oporavak i obnovu, dok drugi koji nisu pogođeni žele da pomognu zajednicama na bilo koji način. Naš cilj je da na Facebooku stvorimo alate koji olakšavaju ljudima da pomognu svojoj zajednici i zajednicama da kojih im je stalo, kako bi se oporavile od krize."

Facebook je obećao da će se odreći svih naknada za donacije poslate pomoću dugmeta za "Krizne donacije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija