VIDEO: Robot Atlas naučio da pravi salto i druge akrobacije

Nakon što je prošle nedelje nagovestio proizvodnju novog robotskog psa Spot Mini, Boston Dynamics je u videu na Jutjubu predstavio i nove, neverovatne sposobnosti robota Atlas koji je naučio da izvodi složene gimnastičke pokrete i akrobacije.

Ovaj robot pravi salto, skače po platformama i pravi okret od 180 stepeni u skoku. Na početku svake akrobacije Atlas podigne ruke kao da održava ravnotežu, dok na kraju vežbe takođe diže ruke kao znak uspeha.

Iz Boston Dynamicsa nisu dali detaljne informacije o novim specifikacijama Atlasa.

Robot Atlas vremenom je postajao sve spretniji i lakši kako bi se prilikom pada mogao sam uspraviti. Visok je 188 centimetara i težak 150 kilograma. Atlas za razliku od njegovih rivala vrlo vešto koordinira pokretima koji su prirodni čoveku. Robot je nedavno usavršio i hodanje po neravnom terenu.

Misija Boston Dynamicsa jeste da njihov čovekoliki robot pomaže ljudima u kućnim poslovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija