Zbog čega se stvarno koristi "Airplane mode"?

Iako nikada nije dokazano da signal mobilnog telefona može poremetiti navigaciju aviona, to je mišljenje itkekako uvreženo.
Zbog čega se stvarno koristi "Airplane mode"?
Foto: Pixabay
Takođe, retko ko zaista zna za šta služi "airplane mode". Istina oko "airplane mode-a" leži u radijskim mrežama na tlu.
 
"Nikad se nije dokazalo da se signal mobilnog telefona preklopio sa signalom navigacije na avionu. No, samo zato što se to nikad nije dogodilo, ne znači da neće", izjavio je jedan pilot za Biznis Insajder.
 
Razlog leži u mreži signala koja je na zemlji, a koju bi aktivni signali iz vazduha mogli da poremete. To bi značilo da mobilni telefoni u vazduhu zapravo mogu da "pokupe" signale s više baznih stanica. To bi vrlo lako moglo da zaguši mreže na tlu i prouzrokuje "izbacivanja" s mreža.
 
Ipak, neki internacionalni letovi imaju instalirane odašiljače za mobilne telefone u avionima, tako da putnici bez problema mogu da zovu i šalju poruke. Sve veći broj aviona sada nudi i Wi-Fi mrežu pa je omogućeno normalno surfovanje i komuniciranje tokom letova, prenosi 24 sata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija